Sunday, 4 August 2024

3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Πενήντα χρόνια μακριά από την αγαπημένη του πόλη και οι Αμμοχωστιανοί δηλώνουν ξανά το παρών τους στο αγώνα για επιστροφή, ελευθερία και ειρήνη. Με αυτά τα μηνύματα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Αυγούστου 2024 η αντικατοχική του Δήμου Αμμοχώστου. Της εκδήλωσης προηγήθηκε συμβολική πορεία στο οδόφραγμα Δερύνειας όπου κατατέθηκε ψήφισμα του Δήμου προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Ακολούθησε τρισάγιο εις μνήμη όλων των Αμμοχωστιανών που έπεσαν μαχόμενοι για την προάσπιση της πατρίδας μας αλλά και για τους τεθνεώτες συνδημότες μας που απεβίωσαν στην προσφυγιά.
Την εκδήλωση άνοιξε η ταινία μικρού μήκους «Ο Ευαγόρας και η Πόλη μας» και ομάδα παιδιών που οραματίστηκαν το μέλλον τους στις συνοικίες της Αμμοχώστου. Ακολούθησαν οι ομιλίες του Δημάρχου Αμμοχώστου Δρ Σίμου Ιωάννου, του Πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Παπαμελετίου και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Κατά το επίσημο μέρος της εκδήλωσης, ο Sir Roger Gale μέλος του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου και πρώην Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ηνωμένου Βασιλείου-Κύπρου αναγορεύτηκε σε επίτιμο Δημότη της Αμμοχώστου.

Τέλος ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους Παντελή Θαλασσινό και Ρίτα Αντωνοπούλου υπό την επιμέλεια του Άδμητου Πιτσιλλίδη και τη συνοδεία της Χορωδίας του Δήμου Αμμοχώστου υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Νίκου Βήχα. Τα κείμενα της εκδήλωσης επιμελήθηκε και παρουσίασε ο Πέτρος Μανδράλης.


Βίντεο εκδήλωσης:

ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024 - YouTube

Promo spot:

ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 2024 | 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΣΟΥ... (youtube.com)

Galleries

Famagusta Municipality

iso logo

Κεντρικά Δημοτικά Γραφεία (Κατεχόμενα από την Τουρκική Εισβολή του 1974):
Ανεξαρτησίας & Μ. Συγκλητικής, Αμμόχωστος, Τηλέφωνο: 23 87 21 56

Προσωρινά Δημοτικά Γραφεία:
Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 138, 3021 Λεμεσός, Τ.Θ. 51682, 3507 Λεμεσός,

Τηλέφωνο: 25 33 97 57, Τηλεομοιότυπο: 25 38 69 69, Ηλ. Διεύθυνση: info@famagusta.org.cy
Ιστοσελίδα: www.famagusta.org.cy

Privacy & Policy | DATA EXERCISE RIGHT FORM

Copyright © 2018 Famagusta Municipality - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting